Horizon College | Word de beste versie van jezelf

Veiligheid en Vakmanschap ICT

    Belangrijke informatie rondom corona

    Vanzelfsprekend doen we er bij het Horizon College alles aan om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt. Dat betekent dat we sommige zaken rondom de intakeprocedure gaan uitstellen of anders organiseren. Dat heeft dus ook gevolgen voor jou als je je wilt aanmelden voor een voorlichting of intake. We zetten de belangrijkste zaken hieronder voor je op een rijtje.

    Ik wil mezelf aanmelden. Kan dat?
    Ja, je kunt je hier digitaal aanmelden

    Ik wil naar een voorlichting. Kan dat?
    In lijn met het regeringsbeleid zijn al onze bijeenkomsten, zoals voorlichtingen en intakes, op onze locaties gecanceld tot 1 juni. Voorlopig kun je dus niet langskomen voor een event. Mocht je je hebben ingeschreven voor een event in die periode, dan heb je bericht gehad dat deze niet doorgaat. Het goede nieuws is dat je wel op andere manieren aan informatie kunt komen.

    1. Webinars / online voorlichting
    Je hebt een live videoverbinding met één van onze docenten die een presentatie geeft over de opleiding en al je vragen kan beantwoorden.
    • 
    14 april 2020 van 19:00 - 20:00 uur
    • 
    11 mei  2020 van 19:00 - 20:00 uur
    Aanmelden via osb-purmerend@horizoncollege.nl

    2. Online voorlichtingen
    Wil je liever eerst zelf oriënteren? Dat kan met onze online voorlichtingen. Om een koppeling naar de presentatie te ontvangen verzoeken wij je een mail te sturen naar: 
    osb-purmerend@horizoncollege.nl

    Wat is de aanmeldingsprocedure?
    • Inschrijven Horizon College
    • Medische vragenlijst invullen
    • Collage maken
    • Online voorlichting
    • Telefonisch intakegesprek
    • 'Mijn werken bij Defensie' account aanmaken (hiervoor krijg je een instructie de VOG en SMA kan je uploaden in je account)
    • Voorlopig aangenomen onder voorbehoud van:
    1. behalen fysieke test (deze vind plaats wanneer het weer mogelijk is)
    2. Sport Medisch Advies (SMA)
    3. Verklaring Goed Gedrag (VOG)

    Veiligheid en Vakmanschap ICT

    Fysiek op de proef worden gesteld, je grenzen verleggen en ICT-vaardigheden leren en deze toepassen in de militaire context; dit komt tijdens de mbo-opleiding Veiligheid en Vakmanschap ICT tot uiting, maar ook op de kazerne!

    Tijdens de opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende ICT-startfunctie bij Defensie. Je leert meer over telecommunicatie en  radiosystemen, computernetwerken en radar- en verkeersleidingsystemen. Naast vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en beroepsgericht Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van teamwork met je medestudenten.  De opleiding bereidt je voor op de functie van onderofficier. Als je wordt aangenomen bij Defensie kun je bij de verbindingsdienst komen. De verbindingsdienst installeert, bedient en onderhoudt binnen de Koninklijke Landmacht alle telecommunicatieapparatuur en -verbindingen. Dat loopt uiteen van telefoon, fax, computer tot radio- en satellietverbindingen. De verbindingsdienst verzorgt ook de postbezorging. De werkzaamheden worden vooral uitgevoerd tijdens oefeningen en uitzendingen. Als onderofficier verbindingsdienst geef je leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor meerdere verbindingsmiddelen. Je kunt niet alleen het binnen de groep aanwezige materieel bedienen, maar ook je mensen opleiden zodat ook zij de systemen kunnen bedienen. Mocht je na de opleiding toch buiten Defensie aan de slag willen, dan biedt deze vakrichting een mooie basis voor een ICT-functie in het bedrijfsleven. 

    Studiefeiten

    Informatie en vragen | Purmerend Mevrouw B. Hogeling DecanaatEconomieAlkmaar@horizoncollege.nl
    s